Forret Suppe. Arbejdstid: 40 min. Stege- og kogetid i alt: ca. 1½ time
Middelsvær at lave. Retten er dyr. Retten kan tilberedes i
mikroovn. Retten kan fryses
# Ingredienser til Agerhønsesuppe, brun
2 agerhøns (gerne ældre)
50 g stribet, saltet flæsk
50 g smør
1 lille gulerod
1/4 selleri
1 lille persillerod
1 l vand eller lys bouillon
2 dl halvtør hvidvin
5 enebær
salt og peber
evt. madeira
Jævning: 1 spsk smør og 1 spsk hvedemel
Tilbehør: flutes
* Sådan laves Agerhønsesuppe, brun
1. Gnid agerhønsene indvendigt med salt, peber og halvdelen
af de knuste enebær.
2. Skær flæsket i terninger og kom det i en varm stegegryde.
3. Tilsæt smørret, når noget af fedtet er smeltet af flæsket,
og varm fedtstoffet godt op, inden agerhønsene brunes på alle sider.
4. Tag agerhønsene op og krydr dem udvendigt med salt, peber
og resten af de knuste enebær.
5. Kom fuglene i gryden og hæld 3-4 dl vand eller bouillon
ved.
Dæmp varmen og lad dem småkage, til de er møre, ¾-1½ time,
afhængigt af fuglenes alder.
6. Tag agerhønsene op igen og skær og pil alt kødet af.
Si suppen og kom den tilbage i gryden. Del kødet i mundrette
stykker og kom dem på suppen.
7. Kom også de istandgjorte, fint snittede grønsager i
gryden med suppen.
Tilsæt det resterende vand (bouillon) og hvidvinen.
Rør 1 spsk hvedemel sammen med 1 spsk smør og kom denne smørbolle
på suppen, så den jævner let.
Lad suppen koge ca. 20 min., før den smages endeligt til med
salt og peber og evt. madeira. Server flutes til.
Tips: Kan fryses. Suppen skal ikke jævnes eller
smages til før indfrysning.
Holdbarhed: 1-3 måneder.
Se de bedste opskrifter med
Agerhøne
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------