Sukkerærter er en anden sort end de buttede grønærter og har flade, spiselige bælge. Sukkerærter er en ærtesort, hvor man bruger de store
flade ærtebælge før ærterne udvikles. Da sukkerærter hverken har hinder eller
strenge kan hele bælgen spises. De kræver et minimum af tilberedning. Her er
den perfekte metode til kogning af sukkerærter, så du ikke ender med slatne
ærter. Den rigtige kogetid og et par gode tricks.
Sukkerært. Engelsk: Sugar pea (Snow pea, Mangetout). Latin: Pisum
sativum convar. axiphium
Sæson: Dansk: juni-august. Import: hele året
Holdbarhed: 6-7 dage ved 2-6 °C
Anvendelse: Skylles. Svind: 0%. Anvendes bl.a. rå i salater
eller i wokretter.
Frysning: Ja, blancheres i 1-2 min og fryses med bælg.
Den stammer ligesom ært fra den østlige Middelhavsregion,
Iran, Afghanistan og Tibet, hvor ærten har været dyrket i årtusinder.
Sukkerærten har i modsætning til den almindelige ært ikke en
sej, tyk hinde på bælgens inderside. Sukkerærtebælgene, der er brede og flade,
høstes før ærterne i bælgen for alvor begynder at udvikle sig.
Opskrifter med Sukkerært
Tilbage til Råvarer.
Sådan tilbereder du sukkerærter:
Brug frosne sukkerærter, som endelig ikke skal tøes op inden
du koger dem.
Kom lidt vand i en gryde, tilsæt lidt salt og lad det kog op.
Kom så de frosne sukkerærter i.
Lad vandet koge op igen, og skru så lidt for varmen.
Kog nu sukkerærterne i to min, hvorefter du straks
kommer masser af iskoldt vand i gryden, så du straks stopper kogningen.
Lad nu sukkerærterne stå i vandet i gryden i to min,
hvorefter du hælder vandet fra gennem en sigte.
Hæld sukkerærterne i et fad og servér dem straks.
TIPS: Det er vigtigt ikke at koge sukkerærterne i længere
tid, da de så bliver kedelige i både smag og konsistens.