Solsikke er en kendt plante herhjemme. Oprindelsen er Mexico/Peru, og den bragtes til Europa af spanske opdagelsesrejsende. Solsikken kan blive over 4 meter høj, og blomsterhovedet kan opnå en diameter på 30 cm. Kalkmalerier og træskærerarbejder fortæller, at solsikken engang ansås som
legemliggørelsen af selve Solen.
Skær blomsterhovederne af om efteråret og lad dem tørre tørt
og luftigt, til frøene kan rystes af. Solsikkefrø er 1-2 cm lange, af og til
hvidlige, af og til (let stribet) brunlige. De er proteinrige, mineralrige og
rige på flerumættet fedtsyre, og dermed særdeles sunde i forbindelse med dagens
budskab om lavt kolesterolindhold til mennesker med hjertekarsygdomme.
Solsikkefrø bruges mest til bagning herhjemme, men de er også fortrinlige i gryder
og i friske salater. En let ristning frigør smagen helt.
Solsikkeolie er udvundet af solsikkefrø. Det er en neutral
olie med stort indhold af umættet fedtsyre. Solsikkeolie er en god allround
olie, der kan bruges til næsten alt i et køkken: stegning, fritering,
salatmarinader, mayonnaise m.m.
Se de bedste opskrifter med Solsikke
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------