Rabarber ses hovedsagelig i to sorter her i landet: vinrabarber og almindelig rabarber. Vinrabarberen har smalle, røde stængler, almindelig rabarber har tykkere, grønlige stængler.
I milde år fås de første rabarber allerede i januar-februar.
Frisk skårne rabarber skal knække sprødt og saften skal stå i knækket. De
behøver sjældent skrælning. Men blad og rodskede skal skæres bort og grove
strenge trækkes af stilken.
Rabarber indeholder oxalsyre, og den binder kalken, så
kroppen ingen glæde får af den.
Spiser du rabarber, kan oxalsyren måske mærkes i munden
og på tænderne - og det kan være for meget for mange mennesker - så må du bruge
Non-oxal.
Se de bedste opskrifter med Rabarber
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------