Rødtunge er en fladfisk, en tungefisk i nær slægt med søtungen. Rødtungen er en mager og velsmagende fisk. Den er rund-oval, farven er rødbrunlig og skindet glat, en anelse marmoreret.
En god størrelse er 35-. Skal kun fileterne bruges, bør man vælge
en stor fisk. Rødtungen lever hovedsagelig ved Island, Færøerne, i den nordlige
Nordsø og omkring Storbritannien, og den slagtes oftest på havet. Den fiskes
mest om vinteren, men fås stort set hele året.
Rødtungen kan steges flået eller med skind, afhængig af
størrelsen og dermed skindets tykkelse.
Og den skal under alle omstændigheder koges (pocheres) med
skind, så det fine fedtlag under huden får lov at give det gode fiskekød smag
og konsistens.
Alle opskrifter med rødspætte, søtunge og skærising kan
bruges til rødtunge.
Rødtunge kan fryses, men det går meget ud over smag og
konsistens.
Holdbarhed: 6 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Rødtunge
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------