Logo

Mango - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mango - info

Hører til de importerede frugter. Det er store, gullig-grønne, rødmende frugter, der er meget saftige og har en vidunderlig duft. Stenen er stor og svær at fjerne. Det er nemmest at skære frugten i skiver udefra ind mod stenen; skræl derefter stykkerne. Spises naturel, meget kold. Kan blandes i frugtsalater. Saften bruges til drinks og desuden kan frugten bruges frisk eller kogt til mangochutney. 


Den søde mango stammer fra Indien, hvor de kalder den for "frugternes konge". I mange tropiske lande betragtes mango som en vigtig del af kosten.

 
En mango er den eksotiske frugt af Mango-slægten fra Sumak-familien, som har en sødlig smag. Den bruges i madlavning; mangochutney er lavet af mango. Mangofrugten kan have mange farver, ligesom æbler, og der er mange slags mangofrugter. Frugtkødet er dog altid gulligt. Frugten indeholder én lang og forholdsvis smal kerne, som udgør frøet.

 
Det lidt læderagtige skind (og kernen) spises normalt ikke. Skindet kan dog spises hvis man ikke er følsom overfor Urushiol, skindet er bittert og indeholder en del næringsstoffer.
Man kan få mange interessante retter ud af mango, blandt andet mangokage, mangochutney, mangosodavand og mangojuice.

 
Mango. Engelsk: Mango. Latin: Mangifera indica

 
Sæson: Dansk: -. Import: hele året

 
Holdbarhed: 2-3 uger ved 10-12 °C, eller 2-4 dage ved stuetemperatur

 
Anvendelse: Skind og sten fjernes, kun frugtkødet spises. Svind: ca 40%
Anvendes bl.a. til frugtsalat, smoothies, marmelade, chutney og asiatiske retter.
Mangosaften er god til mørning af kød. Mango er en vitaminbombe

 
Frysning: Mangoen skrælles og skæres i små stykker. De vendes i sukker og fryses i en lufttæt bøtte eller pose. Mangostykkerne kan også fryses i en sukkerlage hvis de fx skal anvendes til en sød mango sauce eller dessert efter optøning.

 
Mango menes at stamme fra Indien og at den har været dyrket der i mere end 6000 år. I dag dyrkes den i stort set alle tropiske og subtropiske lande og der findes mere end 1000 arter.
Mango ligger, sammen med æbler og bananer, blandt de mest spiste frugter i verden.Mango er en stenfrugt, hvis størrelse kan variere meget. Den modne frugt kan være både grønlig, gullig og rødlig. Det aromatiske frugtkød er gult og indeholder 15-20% sukkerarter.

Midt i frugten findes en stor flad, hård sten, der ikke løsner sig fra kødet, men må skæres fri. Det glatte læderagtige skind spises ikke.

 
En moden mango skal give efter formet let tryk og dufte kraftigere end en umoden mango. Den modne frugt kan godt have små sorte pletter på skindet, som ikke er dårligt, men indikerer et højt sukkerindhold.

 
Opskrifter med Mango 

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (4 stemmer)
Siden er blevet set 7.120 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her