Logo

Is

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Is

 
Is kan deles i to hovedtyper: is baseret på vand/frugtsaft/puré, og is baseret på fløde/ mælk/æggeblommer.

 
Granité fremstilles af ren frugtsaft, kaffe eller anden koncentreret ekstrakt, og sukker. Den smelter næsten omgående, selvom den serveres i kolde glas. Den spi­ses/drikkes halvsmeltet.

 
Sorbet er frugtis baseret på sukkerlage og frugtsaft, ofte tilføjet vine eller likør og marengsmasse. Sorbet ser­veres også i kolde glas, og holder konsistensen lidt læn­gere end granité, men også sorbet kræver helt kolde glas og ske, så den kan spises/ drikkes.

 
Flødeis er fløde/mælk kogt, ofte med vanilje, og legeret med æggeblommer. Den sødes med sukker og kan smagsættes med næsten alt, chokolade, nougat, frugt, li­kør osv.

 
Parfait (det betyder fuldendt) er æggeblommer rørt med sukker/flormelis evt. over vandbad, afsvalet og blandet med pisket fløde. Også parfait kan smagsættes efter ønske. Det er en is af lidt blødere, federe konsi­stens end flødeisen.

 
Granité og sorbet kan fryses i ismaskine, en form med indbygget vinge, der rører massen igennem med jævne mellemrum. Har du ikke en ismaskine (sorbetiere), må sorbeten røres med jævne mellemrum, så snart den begynder at stivne. Det er vigtigt at skrabe siderne ned, så isen ikke fryser flaget eller nålet.

 
Flødeis og parfait skal vendes/røres et par gange den første time af frysetiden for at hindre æggeblommerne i at synke til bunds.
Jo sødere is, jo længere frysetid, også hvis sødemidlet er vin eller likør.

 
De forskellige is typer serveres alene (granité og sorbet af og til før hovedretten i en større menu), men de kan også serveres sammen, enten i coupes, eller som islagkage eller isbomber.

 
Se flere opskrifter med Is
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.313 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her