Cantaloup-melonen, Cucumis melo, menes at stamme fra Forasien, nærmere bestemt fra Armenien (nord for Irak).
Der findes en række melonsorter, men cantaloupen, med den
grøn-grovmønstrede skal og det grønorange frugtkød, henter sit navn fra byen
Cantalupo nær Rom, hvor den startede sin europæiske tilværelse i begyndelsen af
1500-tallet.
Cantaloup-melonen er den mest aromatiske af dem alle, men
den gode aroma forudsætter et fuldmodent eksemplar. En fuldmoden cantaloup har
tyngde, den dufter sødt, specielt ved stilkfæstet, der gerne må være let
skrumpet og til at vrikke en smule. En ske skal gå nemt gennem frugtkødet, der
skal være sødt og saftigt så at sige helt ud til skallen.
Cantaloup fås det meste af året, hovedsagelig importeret fra
Frankrig, Spanien og Israel. Den bruges frisk, gerne afsvalet, men ikke iskold,
det tåler ingen mad. Hyppigst som sig selv og som dessert.
Beregn ½ cantaloup pr. person. Men også som del af en frisk
frugtsalat, en frugtcocktail, er den fin. Hertil kommer, at den de senere
årtier har dannet par med den lufttørrede (Parma)skinke som forret, ligesom
andre meloner.
Melon kan fryses, skrællet og befriet for kerner. Med
sukkerdrys eller i lage. Men det er ikke tilrådeligt, det går for meget ud over
konsistensen.
Se de bedste opskrifter med Cantaloup
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------