Logo

Blækhat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blækhat 

 
Den blækhat, der spises, er parykblækhatten, Coprinus comatus. Den helt unge svamp har hoved som et lille glat, brunt æg, men lynhurtigt vokser den sig aflang og klokkeformet med karakteristiske hvide skæl på både hat og stok. Så skal den plukkes og bruges. Den falder hurtigt, farven skifter, og i løbet af kort tid er den en tjavset grå tot på en blød fod.

 
Parykblækhatten vokser mest på marker, i grøftekanter og i haver, og den vokser flokvis, men ikke i ring. Sæsonen begynder så småt i august, intensiveres i september og kulminerer i oktober.

 
Parykblækhatten skal som nævnt tilberedes straks. Skær foden bort og børst svampen ren. Skær den i tykke skiver og snur dem møre i smør på panden. Danner de for meget væde, skal den hældes fra. Blækhatten kan også stuves, fx til ristet brød eller som tilbehør. Den vandige svamp egner sig ikke til tørring, men tåler frysning.

 
Parykblækhatten kan, specielt som ung, forveksles med Grå blækhat, der ikke er nær så god, men som dog kan spises.
Vær opmærksom på, at grå blækhat virker som antabus.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (7 stemmer)
Siden er blevet set 7.165 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her