Æbleeddike laves og bruges som Vineddike, men er baseret på cider.
Du bør altid have en flaske æblecidereddike i køkkenskabet.
Æblecidereddike er ikke en ny opfindelse. Noget tyder på, at
vikingerne har brugt det i deres husholdning. Selv om det først er inden for de
seneste år, at æblecidereddike for alvor har fundet vej til de fleste hjem, så
har vi brugt den længe – og ikke kun i madlavningen.
Hvad er æblecidereddike?
Æblecidereddike er æblesaft, som først er gæret til cider og
bagefter syrnet til en eddike. Æblecidereddike kan let blive forvekslet med
æbleeddike, men det er ikke det samme. Æbleeddike er eddike, der er tilsat koncentreret
æblesaft. Æbleeddike har typisk en sødere smag end æblecidereddike, men den kan
til gengæld bruges på flere forskellige områder end æbleeddiken.
Mange af os har allerede en flaske æblecidereddike stående
derhjemme, fordi eddiken, der smager friskt, en smule sødt og selvfølgelig
syrligt, også er rigtig god til madlavning. Du kan eksempelvis bruge
æblecidereddike i dressing til salater eller som marinade.
Se alle de bedste opskrifter med Æbler
Se alle de bedste opskrifter med Eddike
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------