Disse friske og lette jordbærkager
passer perfekt til hede sommereftermiddage. Server dem gerne med læskende
iskaffe til en fødselsdag eller for nyudklækkede studenter.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 40
min + afkøling. 20 stk.
# Ingredienser
TÆRTEBUND:
7 dl hvedemel
2 dl kartoffelmel
1 tsk bagepulver
250 g blødt smør eller margarine
2½ dl sukker
2 tsk vaniljesukker
5 æg
1 nip salt
1¼ dl mælk
FYLD:
3 dl piskefløde
400 g kvark
1½ dl sukker
4 blade husblas
1 l jordbær, skyllede og rensede
6 spsk jordbærmarmelade
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 200 °C.
Bland mel, kartoffelmel og bagepulver.
Rør fedtstof, sukker og vaniljesukker
luftigt.
Rør æggene i, et ad gangen.
Tilsæt salt, melblanding og mælk.
2. Dæk en bradepande med bagepapir og
hæld dejen i.
Bag i oven i 20 min, til kagen er
gylden.
Vend kagen ud på en rist og træk bagepapiret af.
Lad kagen køle af.
3. Pisk fløden med ½ dl sukker.
Bland kvarken med 1 dl sukker.
Udblød husblassen i koldt vand og kram
den op.
Varm den med 1 spsk vand, til den er
opløst.
Rør husblassen i kvarken, en skefuld
ad gangen.
Bland halvdelen af fløden i kvarken
og kom resten i en sprøjtepose.
4. Smør kvarkcremen på kagebunden.
Halver bærrene og læg dem på.
Varm marmeladen og pensl den over
tærten.
Skær i 20 tern, pynt med flødeskum.
Sommerens bedste kager:
Pr. portion: Energi: Kcal 366 = kJ
1537
Kulhydrat 44 g Protein 7 g Fedt 18 g
(44%) Fibre 2 g
• Takket være kvarken, indeholder hver
kage kun 364 kalorier.
Tips
Anvend 300 g af henholdsvis abrikoser, jordbær og kirsebær,
som billedet
viser, hvis du vil have en rigtig farverig og
dekorativ kage.
Lav kagerne, også når det ikke er
bærsæson.
Da kan du bruge fx henkogt ananas og
banan.
Brug lidt mindre sukker i kvarken, hvis bærrene er søde.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.