Logo

Medaljer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Medaljer

 
Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad. Fine billeder på alle madopskrifter.

Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 40 min. Hviletid, dej: mindst 1 time. Kogetid, creme: 10 min. Bagetid: 6-8 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Mængde: 15 stk.

 
# Ingredienser til Medaljer
Mørdej:
100 g smør
hvedemel (2½ dl)
2 spsk sukker
½ tsk salt
½ æg
1 spsk mælk eller vand

 
Creme:
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk maizenamel
2½ dl mælk
½ stang vanilje

 
Glasur:
flormelis ()
ca 1 spsk koldt vand
Pynt: rød gelé
*
Sådan laves Medaljer
Mørdej:
1. Hak det kolde smør sammen med melet og smuldr det grynet med fingrene, så det ligner reven ost.
Vend sukker og salt i, og saml dejen med sammenpisket æg og mælk (vand).
Pak dejen i folie, eller læg den tildækket i en skål, og lad den hvile koldt mindst 1 time.

 
Creme:
2. Pisk æg og sukker godt sammen i en tykbundet gryde.
Undgå aluminium, det misfarver mad med æg og mælk.
Rør mælk og maizenamel i gryden og pisk det sammen.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og gem dem.
Læg vaniljebælgen i gryden.

 
3. Varm blandingen op under stadig piskning, til cremen tykner.
Den må ikke stå og koge, så skiller den.
Lad cremen afsvale, rør vaniljekornene i.
Lad den blive helt kold, hurtigst i koldt vandbad.
Rør af og til, så den ikke trækker skind. Fjern vaniljebælgen.

 
Kager:
4. Sæt ovnen på 200 °C.

 
5. Rul dejen til en få mm tyk plade på et letmelet bord.
Udstik 30 runde kager med en udstikker eller med et glas med en diameter på ca .

 
6. Smør en plade let og drys den med mel. Eller dæk den med bagepapir.
Læg de runde kager på og anbring pladen midt i den varme ovn.
Bag dem 6-8 min., til de er lysgyldne.
Lad dem svale utildækkede på en bagerist.
Læg dem på bordet side om side.

 
Glasur:
7. Sigt flormelissen og rør den netop lind med vand.
Vær varsom, en dråbe vand for meget gør den for flydende.
Glasuren kan stabiliseres med lidt mere flormelis, men det hele skal gå hurtigt, da glasuren ellers stivner og bliver ubrugelig.
Fordel den over halvdelen af de runde kager.

 
8. Læg en skefuld kold creme på de resterende runde kager.
Løft den glasurdækkede overdel på plads over cremen, og læg en klat rød gelé midt på medaljen.

 
Tips: Lad ikke medaljerne vente for længe. Så bliver de bløde.
De bagte medaljebunde kan opbevares i dåse med tætsluttende låg og lægges sammen, kort før de skal spises.
Andre former for Glasur kan bruges.
Flormelissen her kan også røres med lidt rom og vand, ligesom den kan tilsættes kakaopulver.
Dejen kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.

 
Kanelmedaljer:
Tilsæt dejen et par tsk stødt kanel og bag som herover.
Læg dem sammen med creme og flødeskum og pynt med revet chokolade.

 
Andre medaljer

 
Medaljer 
En medalje (italiensk: medaglia, af latin: metallum, metal) kan også være en møntlignende genstand, der ærer en person eller organisation for en handling eller en gerning. Den er ikke et betalingsmiddel, selv om den kan have pengemæssig værdi.
Medaljer præges i blødt metal som guld og sølv, kobber (med efterfølgende bronzering), i platin, tin eller bly. Den præges i flere omgange og glødes imellem hver prægning. Forsiden kaldes advers og bagsiden revers som med mønter.

 
Vil du også "ære" en person, så bag en (eller flere) medaljer; Se flere opskrifter med Medaljer

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.946 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her