Bagværk Hjemmebag Lagkage. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 8-10 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Lagkagebunde
3 æg
1 spsk koldt vand
100 g flormelis (2 dl)
65 g hvedemel (godt 1 dl)
65 g maizenamel (ca 1,25 dl)
1 tsk bagepulver (strøget)
3 lagkageforme
*
Sådan laves Lagkagebunde
1. Pisk æggene lette og luftige med vand og flormelis.
Sæt ovnen på 225 °C.
2. Bland mel, maizenamel og bagepulver i en skål.
Sigt blandingen forsigtigt i æggeblandingen og vend godt.
3. Smør 3 lagkageforme og fordel straks dejen heri.
Bag bunderre midt i ovnen 8-10 min., til de er hævede,
gyldne og gennembagte.
4. Løsn formene, lad bundene svale noget og blive helt kolde
på en bagerist, utildækkede.
Tips: Lagkagebundene kan bages som en i en
springform, afkøles og flækkes i 2-3 dele med en lang, skarp kniv.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Kakaobunde:
Erstat 2 spsk af melet med 2 spsk kakaopulver.
Nøddebunde:
Kom 25 g hakkede hasselnødde- eller valnøddekerner i dejen.
Sådan laves lagkagebunde:
1. Pisk æggene lette og luftige med vand og flormelis.
Sæt ovnen på 225 °C.
2. Bland mel, maizenamel og bagepulver i en skål.
Sigt blandingen forsigtigt i æggeblandingen og vend godt.
3. Smør 3 lagkageforme og fordel straks dejen heri.
Bag bundene midt i ovnen 8-10 min, til bundene er hævede,
gyldne og gennembagte.
4. Løsn formene, lad bundene svale noget, og tag bundene ud
af formene.
Lad bundene blive helt kolde på en bagerist, utildækkede.
Se de bedste opskrifter med Lagkage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------