Logo

Kanelstang på to måder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kanelstang på to måder


Opskriften rækker til to stænger. Bag en med smør og en med creme eller bag to ens. Det er svært at vælge - de er lige gode om det

Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: 20 min. Fryseegnet. 2 stænger à ca 10 stykker

 
# Ingredienser til grunddejen:
125 g smør
2½ dl mælk
50 g gær
3 æg
50 g sukker
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk salt
ca. 650 g hvedemel
*

 
Sådan laver du grunddejen:
Smelt smørret og tilsæt mælk. Lad det blive 37 °C varmt.
Smuldr gæren ud i en skål, rør den ud med lidt af væsken og tilsæt så resten.
Rør æg, sukker, kardemomme og salt i.
Tilsæt melet lidt af gangen (hold lidt tilbage) og ælt dejen igennem til den er glat og smidig.
Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse ca. 30 min.

 
Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og del den i to stykker.

 
Kanelstang med smør
# Fyld til 1 stang:
100 g blødt smør
100 g sukker
2 spsk stødt kanel
100 g rosiner

 
Pynt:
1 æg
perlemelis eller flormelis
*
Rul dejen ud til en rektangel ca. 25x45 cm.
Rør fyldet sammen og smør det på dejen.
Rul dejen sammen som en roulade og læg den på en bageplade med bagepapir.
Klip eller skær huller i rouladen med ca. 3 cm mellemrum og lad stangen hæve ca. 30 min.

 
Pensl med sammenpisket æg, drys evt. med perlemelis (hvis der ikke skal bruges glasur) og bag den ved 200 °C i ca. 20 min.
Lad den afkøle af på en rist. Pynt evt. med glasur rørt af flormelis og 1-2 spsk kogende vand.

 
Tips: Erstat evt. smør i fyldet med 3 revne æbler.

 
Kanelstang med kagecreme:
# Kagecreme til 1 stang:
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
1 tsk vaniljesukker
2 dl mælk
2 spsk stødt kanel
*
Pisk æggeblommerne sammen med sukker, majsstivelse og vaniljesukker i en gryde.
Tilsæt mælk og kog cremen igennem under omrøring.
Hæld den i en skål til afkøling.
Læg den udrullede dej (ca. 25x45 cm) på en bageplade med bagepapir.
Fordel den kolde creme ned langs midten af dejstykket og drys stødt kanel over cremen.
Fold dejen sammen over fyldet og lad stangen hæve 30 min.


Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med perlemelis (hvis der ikke skal bruges glasur).
Bag stangen ved 200 °C i ca. 20 min. og lad den afkøle på en rist.
Pynt evt. med glasur rørt af flormelis og 1-2 spsk kogende vand.

 
TIPS: Snit evt. siderne af dejstykket i strimler og flet dejen hen over cremefyldet.


Kogebog.dk har mange dejlige kage-opskrifter Se kageopskrifter her
 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.552 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her