Bagværk Hjemmebag Arbejdstid: ½ time Bagetid: 20 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
Mængde: ca 20 stk.
# Ingredienser
til Honningbomber:
150 g
honning
150 g farin
(ca. 2½ dl)
100 g smør
2 æg
reven skal af 1 usprøjtet citron
500 g hvedemel (ca. 8½ dl)
1 tsk hjortetaksalt
1 tsk stødte nelliker
smør til formene
Linseforme
*
Sådan laves Honningbomber:
1. Sæt ovnen på 175 °C.
2. Smelt honning, farin og smør i en tykbundet gryde for svag
varme.
Rør af og til.
3. Lad blandingen køle lidt af.
Rør æggene i honningmassen et ad gangen.
Rør godt mellem hvert æg.
4. Tilsæt reven citronskal.
Bland hvedemelet med hjortetaksalt og nelliker og rør det i
honning-æggeblandingen.
5. Smør formene og fyld dem 3/4 op med dej.
6. Bag honningbomberne midt i ovnen ved 175 °C i ca 20 min.
Tag honningbomberne ud af formene og lad dem afkøle på
bagerist.
Tips: Honningbomberne har godt af at stå til næste
dag, før der spises af dem.
Så kommer smagen bedst til sin ret.
Spis honningbomberne som de er eller flækkede smurt med
smør.
Smelt 100 g ren, (let)bitter chokolade og pensl de helt
kolde honning bomber med den.
Lad den stivne svalt og trækfrit.
Dejen kan yderligere tilsættes hakket pomeransskal, sukat
eller mandler.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 6 måneder.
Se flere
opskrifter med Honning
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------