En lettere variant af den klassiske
kage. Smager dejligt sammen med et stort glas kold mælk, men også lækre til
kaffe og te. Bedst 24 timer i døgnet
• Rosiner tilfører både jern og fibre.
Kanel og vaniljesukker er fedtfrie smagsgivere.
Forberedelse 15 min. Tilberedning
15-20 min pr. plade. 60 kager
# Ingredienser
5½ dl (325 g) hvedemel
½ tsk natron
1 tsk vaniljesukker
½ tsk stødt kanel
175 g blødt smør eller margarine
1½ dl sukker
¾ dl mørkfarin
1 æg
1 spsk lys sirup
2½ dl havregryn
2½ dl rosiner
2½ dl hakkede valnøddekerner (kan
udelades)
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 175 °C.
Læg bagepapir på to bageplader og stil
dem til side.
2. Bland mel, natron, vaniljesukker og
kanel i en skål.
Rør fedtstof, sukker og farin luftigt
med mixeren i en anden skål.
Rør æg og sirup i og fortsæt med at
røre, til massen er
lys og skummende.
3. Sigt melblandingen i og bland
forsigtigt med mixeren
på laveste hastighed til en jævn dej.
Tilsæt havregryn, rosiner og
valnødder.
4. Sæt spiseskestore kager med 5 cm's
mellemrum på
pladerne og bag dem lysebrune på
ovnens nederste rille,
15-20 min.
Lad dem svale noget på pladen og flyt
dem så over på
en rist til afkøling.
FRYSNING
Læg kagerne i en plastbox med
tætsluttende låg og frys dem ned.
Kagerne holder sig i fryseren op til 1 måned.
Optøs ved stuetemperatur.
Havrekager med nødder:
Pr. kage: Kalorier 63 = Kilojoule 263
Kulhydrat 8 g Protein 1 g Fedt 3 g
(43%) Fibre 1 g
Tips
Stil straks æggene i køleskabet,
når du har købt dem.
Lad æggene ligge i bakken.
Æg tager let smag fra de andre
varer i køleskabet.
Hvid sirup er den lyseste af
sirupssorterne, og den anvendes
mest ved bagning.
Sirup er mindre sødt end almindeligt
sukker.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.