Den bedste opskrift på fastelavnsboller med lækker smag og
fyld af både creme og Nutella som er helt uimodståelig. Boller op og boller ned - de hjemmebagte boller er de
bedste!
Arbejdstid:
45 min. Hævetid: 1 time Bagetid: 15 min. Fryse-egnet. uden glasur (8 stk)
# Ingredienser til Fastelavnsboller:
Dej:
25
g gær
2 dl
mælk
1
æg
2
tsk sukker
½
tsk salt
¼ tsk
kardemomme
50
g smør (smeltet)
350
g hvedemel
Fyld:
125
g marmelade, Nutella, æblemos eller vaniljecreme
Pynt:
1
æg til pensling
75
g flormelis
1
spsk kakao
1-2
spsk kogende vand
krymmel
*
Sådan
laver du Fastelavnsboller:
Smuld
r gæren ud i en skål og opløs den med lun mælk (max. 37 °C).
Tilsæt
æg, sukker, salt, kardemomme, smeltet smør og hvedemel og ælt dejen godt
igennem.
Lad
den hæve tildækket ca. 30 min.
Rul
dejen ud til et stort rektangel (25x45 cm) og del den i 8 kvadrater.
Læg
en skefuld fyld på hver, saml dejen omkring fyldet og knib samlingerne sammen
med fingrene. Læg bollerne med sammenføjningerne nedad på en bageplade med
bagepapir og form dem forsigtigt runde.
Lad
dem hæve tildækket 30 min.
Varm
ovnen op til 200 °C.
Pensl
bollerne med sammenpisket æg og bag dem ca. 15 min.
Lad
dem afkøle på en rist og pynt med glasur rørt af flormelis, kakao og kogende
vand.
Drys
med krymmel og lad glasuren stivne.
Info: En fastelavnsbolle er en type bagværk, som man
oprindeligt spiste i dagene op til fasten, der varede 40 dage fra askeonsdag
til påskedag. Fastelavnsboller findes i mange varianter. De kan være lukkede
boller med fyld, flækkede boller med fyld, boller med fordybning til fyld eller
bagt i muffinsforme.
Se andre gode opskrifter på fastelavnsboller HER
Kilde: Hjemmets bedste MAD