ABC - Appelsin, Banan og Chokolade - er en herlig
kombination. Her sat sammen til en dejlig tærte med kiksekagebund.
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 10 min. Ikke fryse-egnet. 1
tærte ca. 22 cm i diameter.
# Ingredienser
Bund:
50 g smør
125 g mørk chokolade
150 g kiks (fx Digestive)
Creme:
3 æg
75 g sukker
2 appelsiner (usprøjtede)
2 tsk majsstivelse
1 spsk citronsaft
Pynt:
1 spsk citronsaft
2 spsk vand
2 spsk flormelis
½ tsk majsstivelse
2 bananer (skiver)
* Tilberedning
Sådan laver du Banantærte med appelsin og chokolade:
Smelt smør og chokolade over vandbad.
Knæk kiksene i små stykker og vend dem i.
Tryk massen ud i en form foret med bagepapir og stil den
koldt.
Pisk æg og sukker sammen i en gryde og tilsæt revet
appelsinskal og saft (ca. 1½ dl), majsstivelse og citronsaft.
Pisk cremen over middelvarme, til den akkurat når
kogepunktet.
Hæld den over i en skål og lad den afkøle.
Fordel cremen på kiksebunden og stil den koldt.
Kog citronsaft, vand, flormelis og majsstivelse igennem 1
min.
Fordel bananskiverne på den kolde tærte og pen si med
citronglaseringen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD