Her finder du den bedste opskrift på nemme madbrød eller kuvertbrød. Du finder også alt fra pitabrød, naanbrød, pølsebrød
til burgerboller
og sandwichbrød.
18 stk. Kan
tilberedes af børnekokke. Er fryseegnet
# Ingredienser
25 g smør
¼ liter vand
¼ liter ymer eller ylette
25 g gær
1 tsk groft salt
200 g sigtemel (ca. 4 dl)
450 g hvedemel (ca. 8 dl)
* Tilberedning
Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet.
Hæld blandingen i en skål og tilsæt ymer. Rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Slå dejen godt sammen og dæk skålen med fx et låg.
Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 2 portioner og rul dem til dejplader (a ca.
24x36 cm).
Skær hver dejplade 2 gange på den korte led og 2 gange på
den lange led.
Der bliver af hver dejplade 9 små, flade brød (a ca. 8 x 12
cm).
Læg dem på plader med bagepapir.
Lad de små madbrød efterhæve tildækket i ca. ½ time.
Bag dem midt i ovnen i ca. 15 min. ved 225 °C
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.