Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 45 min. Hævetid i alt: ca 50 min. Bagetid: 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. Antal: 10 stk.
# Ingredienser til
Semlor - svenske fastelavnsboller
100 g smør
2 dl fløde eller mælk
35 g gær
40 g sukker (ca. ½ dl)
½ tsk salt
450 g hvedemel (7½ dl)
Til pensling: 1 æg
Fyld:
125 g mandler (2½ dl)
175 g flormelis (3½ dl)
krumme fra bollerne
1 æggehvide
2½ dl piskefløde
*
Sådan laves Semlor - svenske fastelavnsboller
1. Smelt smørret i en gryde, uden at det tager farve.
Hæld fløden (mælken) i.
Tag gryden fra varmen og rør gæren ud i den lune (35 °C) væske.
2. Bland sukker og salt i melet. Rør det lidt ad gangen i gærvæsken.
Ælt dejen blank og smidig. Den skal slippe fingre og bord.
Tilsæt forsigtigt mere mel, hvis dejen hænger i.
Læg dejen i en skål og stil den til hævning lunt og tildækket
ca ½ time.
3. Sæt ovnen på 225 °C.
Slå dejen sammen igen. Rul den til en pølse og skær den i 10
dele.
Rul dem til boller.
Smør en bageplade eller beklæd den med bagepapir.
Sæt bollerne på pladen og lad dem hæve lunt og tildækket ca 20-25
min.
4. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen
ca 20 min.
Lad dem blive kolde på en bagerist.
5. Skær et låg af bollerne.
Lav en fordybning ved at fjerne lidt af krummen.
Gem krummen til fyldet.
Fyld:
6. Skold, smut og mal mandlerne.
Rør dem sammen med flormelis, æggehvide og krummen fra bollerne.
Brug evt kun noget af krummen, fyldet må ikke være for fast.
Pisk fløden stiv.
Rør lidt af flødeskummet i fyldet.
7. Fordel fyldet i bollerne og læg resten af flødeskummet ovenpå.
Læg låget på og drys med sigtet flormelis inden serveringen.
Tips: I Sverige spises bollerne i dybe tallerkener med
varm mælk, sukker og kanel.
Men de kan udmærket nydes til kaffe eller te.
Rå marcipanmasse rørt lind med lidt fløde kan erstatte fyldet.
Kan fryses uden fyld. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Fastelavnsboller
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------