Dejligt, hjemmebagt brød for enhver smag. Klidbrød er både godt og fiberrigt og samtidig holdbart.
1 brød.
Tilberedningstid: ca 15 min. Hævetid: i alt ca 1½ time. Bagetid: ca 50 min.
Fryseegnet.
# Ingredienser
50 g gær
5 dl vand
2 spsk olie
2 tsk salt
250 g hvedeklid (5
dl)
150 g knækkede
hvede- eller rugkerner (2 dl)
ca. 500 g hvedemel
(ca. 8½ dl)
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i
vand. Rør olie og salt i.
Bland hvedeklid og
knækkede hvede- eller rugkerner i og rør blandingen godt igennem.
2. Bland hvedemelet
i ad et par gange, til dejen har en passende konsistens og ælt dejen godt
sammen.
3. Dæk dejen med et
fugtigt stykke og stil den til hævning ca 1 time.
4. Slå dejen ned og
form den til et aflangt brød.
Lad brødet efterhæve
ca 30 min.
5. Pensl med vand og
drys med lidt hvedeklid eller knækkede kerner.
Bag brødet ca 50 min
ved 200 °C.
Lad brødet afkøle på
en bagerist.
Tips
Hvis du ønsker et grovere
brød, kan halvdelen af hvedemelet erstattes med rugmel.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------