De mætter ikke for voldsomt og passer derfor godt til de fleste hovedretter.
Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Hævetid: ca. 1 time. Bagetid: 15-20 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 6-8 flutes.
# Ingredienser
til Flûte lette:
3 dl mælk
25 g gær
3 spsk olie
1½ tsk salt
ca. 450 g hvedemel
sammenpisket æg til pensling
drys efter smag
*
Sådan laves Flûte lette:
1. Hæld den lunede mælk over smuldret gær, olie og salt i
dejskålen.
Pisk omkring halvdelen af melet i væsken, og ælt derefter så
meget mel i dejen, som den kan tage.
Den skal være smidig, men ikke klistret.
Lad den hæve en god halv time.
2. Slå dejen ned og del den.
Vil du have brødene meget akkurate, kan du veje dejen, så de
bliver lige store.
Form dejen til flûte ved at klappe den ud i en firkant, der
rulles stramt sammen, glattes og lægges til efterhævning.
Fortsæt til al dejen er brugt, dæk brødene til, og lad dem
efterhæve ca. 25 min.
3. Pensl dem med æg, og drys efter smag.
Giv hvert brød 2 dybe, lange snit med en hobbykniv eller en
anden superskarp kniv, og stil dem straks i ovnen på øverste rille.
Bages ca. 13 min. ved 210 °C.
Se flere
opskrifter med Flûtes
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------