Logo

Vandbakkelser med rejefyld - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vandbakkelser med rejefyld - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
Med en smule omhu er det ikke svært at lave vandbakkelser. Og hvorfor altid servere dem med flødeskum. Her udgør de en elegant kanapé, der gemmer på et lækkert rejefyld.
Forberedelsestid 40 min. Tilberedning 25 min. Portionen giver ca. 20 stk.

 
# Ingredienser
1¼ dl vand
50 g smør, i små tern
en knivspids stødt muskatnød
75 g hvedemel
2 æg, let sammenpiskede
1 sammenpisket æg, til pensling
270 g pillede rejer (se Kokketips)
125 g mayonnaise
1 spsk fintklippet purløg

 
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 180 °C. To bageplader smøres.

 
2. Vandbakkelsesdej:
1¼ dl vand kommes i en gryde sammen med smør, muskatnød og en knivspids salt.
Blandingen bringes i kog, og der laves en afbagt dej (se nedenfor)

 
3. Den færdige vandbakkelsesdej fyldes over i en sprøjtepose forsynet med en lille tylle.
Sprøjt små kager på størrelse med valnødder på bagepladerne.
Der skal være ca. 3 cm afstand mellem bakkelserne, da de vil hæve en del.
Hver vandbakkelse pensles let med sammenpisket æg.
Pas på at æggemassen ikke løber ned på pladen, det vil forhindre bakkelserne i at hæve jævnt.
De bages i ca. 30 min, til de er hævede og gyldne.
Tag de færdige vandbakkelser ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

 
4. Rejerne hakkes groft og kommes i en skål.
Rør dem sammen med mayonnaise og friskklippet purløg.
Smag rejesalaten til med salt og friskkværnet peber.
Stil salaten i køleskabet, til den skal bruges.

 
5. Når vandbakkelserne er kolde, klippes de op med en saks, og
evt. ubagt indhold fjernes med en lille ske.
Fyld hver vandbakkelse med rejesalat og læg toppen på igen.
Stil vandbakkelserne på et fad eller en opsats og server.

 
Kokketips:
Hvis du har mod på at pille rejerne selv, skal der beregnes ca. 650 grejer med skal.

 
Vandbakkelsesdej
Minivandbakkelser kan fyldes med ostefyld eller forskellige typer mousse.

Vandbakkelser med rejefyld - bedst på Kogebog.dk 💘
Bring fedtstof og vand i kog.
Tilsæt melet under kraftig omrøring.
Rør til dejen slipper grydens kant.
Tag gryden af blusset.

 
Vandbakkelser med rejefyld - bedst på Kogebog.dk 💘
Tag dejen over i en røreskål.
Æggene piskes i dejen ad flere omgange.
Dejen bør være glat og lind.

 
Se alle de bedste opskrifter på Tapas/små retter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.010 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her