Logo

Indbagt paté - prøv Kogebog.dk i dag 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Indbagt paté - prøv Kogebog.dk i dag 💘 

 
Sådan laver du den bedste indbagte paté. Paté en croûte er en typisk fransk postej indbagt i dej og fyldt op med fyldt med svinekød, lammekød og løg.
20 personer - ca. 20 skiver (frokostret til 10 personer)  Er fryseegnet inden bagning, se tips

 
# Ingredienser
250 g hvedemel (ca. 4½ dl)
1 tsk bagepulver
¼ tsk fint salt
150 g koldt smør
½ dl fløde 13%

 
Fars:
500 g magert, hakket svinekød
2 tsk groft salt
4 spsk hakket løg
1½ æg (str. store)
1½ tsk herbes de Provence (fransk krydderiblanding)
friskkværnet peber
2 dl fløde 13%
1 dl hvedemel (ca. 60 g)
400 g lammekød, fx kølle
100 g usaltede pistacienøddekerner
100 g smuttede, hele mandler
Pensling sammenpisket æg

 
Tilbehør:
250 g grøn salat med ½ dl olie-eddike-dressing
og dertil enten 250 g sorte oliven
store kapers med stilk eller cornichoner

 
* Tilberedning
Dej:
Bland mel, bagepulver og salt.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen,
til den ligner revet ost. Saml hurtigt dejen med fløde.
Tryk ¾ af dejen ud i en smurt franskbrødsform (ca. 1½ liter).
Dejen skal gå helt op til kanten.
Stil formen og resten af dejen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

 
Fars:
Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min.
Kom løg, æg og resten af krydderierne i.
Rør fløden i og derefter melet.
Skær lammekødet i tern (ca. 2x2 cm) og
vend dem sammen med pistaciekerner og mandler i farsen.
Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

 
Kom farsen i formen og bank den let mod køkkenbordet.
Rul resten af dejen ud, på et meldrysset bord, så den passer som låg til formen.
Dæk formen med dejlåget og skær overskydende dej fra (gem det til pynt).
Tryk de to lag dej godt sammen (inden for formen).
Skær 2-3 huller i låget, pynt patéen og pensl den med æg.
Bag pateen nederst i ovnen i ca. 1½ time ved 200 °C
Dæk den evt. med bagepapir efter ca. 45 min.

 
Tag den bagte paté ud af ovnen og lad den hvile, stadig i formen, i mindst ½ time.
Eller stil pateen tildækket i køleskabet til næste dag.

 
Ved serveringen: Løsn patéens sider fra formen med en kniv.
Vend patéen ud og skær den i skiver.

 
Tips: Stil den frosne pate i en kold ovn. Indstil på 200 °C og bag i ca. 2 timer.

 
Se alle de bedste opskrifter med Paté

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.720 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her