Logo

Fyldte bagte kartofler - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fyldte bagte kartofler - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
Bagte kartofler har altid været et populært tilbehør. Med disse forskellige, lækre typer fyld, kan de dog også gøre det ud for en let hovedret.
Forberedelsestid 20 min. Tilberedning 1 time 15 min. Let. Til 4 pers.

 
# Ingredienser
4 bagekartofler olie, til dybstegning

 
CREMEFRAICHE-PURLØGSFYLD
½ liter cremefraiche
2 spsk friskklippet purløg

 
BACON-OSTEFYLD
250 g revet ost (evt. cheddar eller emmentaler)
3 skiver ristet bacon, grofthakket

 
GRÆSK FYLD
90 g sorte oliven uden sten, hakkede eller skivede
250 g fetaost i tern

 
CREMEFRAICHE-HVIDLØGSFYLD
16 fed hvidløg, bagte og befriet for skal (se Kokketips)
½ liter cremefraiche

 
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 180 °C.
Evt. knaster eller øjne fjernes fra kartoflerne, så vidt muligt uden at beskadige skrællen.
Pensl kartoflerne med olie og stik dem et par steder med en gaffel.
De bages ca. 1 time.
Kartoflerne skal være meget møre; tjek evt. ved at stikke i dem med en skarp kniv,
inden de tages ud af ovnen.

 
2. De færdigbagte kartofler skæres midt over på langs.
Det meste af indholdet tages ud med en teske.
Der efterlades en ca.½ cm tyk skal hele vejen rundt. Stil skallerne til side.

 
3. Indholdet fra kartoflerne moses let med en gaffel og røres sammen med den valgte type fyld.
Smag mosen til med krydderier og stil skålen til side.

 
4. Kartoffelskallerne frituresteges - Se friturestegning nedenfor.
Steg til skallerne er ganske let gyldne, og lad dem derefter dryppe godt af (med bunden i vejret).

 
5. Skallerne vendes efter ca. 5 min.
De krydres indvendigt med salt og peber, og mosen fyldes i.
Der må gerne være top på.
Variationen med bacon-ostefyld skal bages i 5-10 min, indtil osten er smeltet og gylden.
De øvrige variationer kan drysses med rasp og stilles under en varm grill i 1-2min.

 
Kokketips Bagte hvidløgsfed: Hvidløgsfeddene placeres i et ildfast fad, der er penslet med olie. De bages 15-20 min i en 200 °C varm ovn.
De bagte hvidløgsfed kan nemt presses ud af den tynde skal med fingrene.
Brug forskellige rester som fyld i bagte kartofler: tun, koldt kød, kylling, æggesalat, grønsager eller måske endda gryderetter.

 
Friturestegning
Fyld kun gryden ca. en tredjedel op. Hold konstant øje med olien.
Fødevarerne skal tørres godt før stegning.
Olien opvarmes til 180 °C i en frituregryde, wok eller en dyb sauterpande.
Læg en brødterning i olien; hvis brødet syder og bliver gyldent på 15 sek,
har olien en passende temperatur.
Kartoffelskallerne nedsænkes langsomt i den varme olie ved hjælp af et net eller en hulske.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.050 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her