Denne version af Bercy-sauce, opkaldt efter et distrikt i den østlige del af Paris, er en salt sauce til stege og bøffer.
Sauce Bercy er en klassisk sauce fra det franske køkken. Hovedingredienserne er fond, velouté-sauce, hvidvin, skalotteløg og smør. Auguste Escoffier nævnte i Le guide culinaire, at sauce Bercy er lavet til at
blive serveret sammen med fisk.
Sauce. Arbejdstid: 20 minutter. Svær at lave. Høj pris. 4
personer.
# Ingredienser til Bercy
sauce:
1 dl halvtør hvidvin
1 skalotteløg
100 g smør
1 spsk hakket persille
saften af ½ citron
200 g oksemarv
salt og peber
* Sådan laves Bercy
sauce:
1. Pil og hak løget, kom det i en gryde med hvidvinen, bring den i
kog og lad den koge ind til det halve for god varme uden låg.
2. Tag gryden af varmen og tilsæt smørret i små klumper under
piskning.
Tilsæt hakket persille og citronsaft.
3. Brug en skarp, varm kniv og skær oksemarven i små terninger.
4. Kom marven i gryden til saucen, varm den igennem, og smag til
med salt og peber.
Tips: Sauce
moelle (Marvsauce) kan også laves på 1 liter Sauce Italienne
(uden skinke), 100 g marv, lidt suppe, ½ dl hakket persille.
Marvsauce kan også baseres pa
fiskefond, så udelades marven. Suppler hvidvinen med ½-¾ dl fiskefond og lad
det koge ind til en tredjedel. Fortsæt med pkt. 2 og smag til med salt og
peber.
Se alle de bedste opskrifter med sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------