Denne grønsagsbouillon er din hjælpende hånd, når det kommer
til at få retterne til at smage af noget. Med en mild og afbalanceret smag, men stadig grønsager.
Den kan opbevares i køleskab i op til 3 dage eller i
dybfryser i op til 3 måneder. Salt er ikke anvendt i tilberedningen; det er
bedre at salte i overensstemmelse med den ret, i hvilken den skal anvendes.
Portionen giver 1½ liter
# Ingredienser
250 g skalotteløg
1 stor gulerod, i tern eller skiver
2-3 forårsløg, hakket
1 stilk bladselleri, hakket
½ fennikelknold
1 fed hvidløg
1 laurbærblad
nogle friske persille- og estragonstilke
2 liter vand
peber
* Tilberedning
1. Kom alle ingredienser i en stor gryde og bring dem i kog.
2. Fjern alt skum fra overfladen med en hulske. Dæmp varmen,
til det blot simrer.
Læg et låg delvis over og kog i 45 min. Afkøles i gryden.
3. En sigte fores med et rent musselinklæde
og anbringes over en stor kande eller skål.
Hæld bouillonen gennem sigten.
Kasser urter og grønsager.
4. Tildækkes og opbevares i køleskab små portioner i op til
3 dage.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.