Sauce. Arbejdstid: 20 minutter. Let at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Champignonsauce:
250 g (mark)champignon
50 g smør
30 g hvedemel (3 spsk)
3,5-4 dl bouillon
salt og peber
5 cl halvtør sherry
2 stilke timian
* Tilberedning Champignonsauce:
1. Skær rodskiven af svampene og skyl dem under rindende,
koldt vand.
Tryk dem tørre. Skær større svampe i skiver.
2. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Det må ikke tage
farve.
Vend champignonerne i smørret.
Lad det dampe uden låg og under omrøring, til det meste af
væsken er fordampet.
3. Rør melet forsigtigt i og spæd med bouillonen lidt ad
gangen.
Tilsæt sherry, timian og smag til med salt og peber og lad
saucen koge småt nogle minutter.
Pynt med 1 stilk timian.
Tips: En lys champignonsauce legeres ofte sådan: Rør
2 æggeblommer, 5 cl fløde og lidt af den varme sauce sammen i en skål. Tag
gryden med saucen fra varmen og rør legeringen i. Varm saucen op til lige under
kogepunktet og server. Den må ikke koge efter legeringen, så skiller den.
Se alle de bedste opskrifter med Champignon
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------