Denne ret er bedre kendt som 'Sprødstegt tang'. Den
indeholder faktisk ikke tang, men kinesisk blomsterkål eller pak choi.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
1¼ kg pak choi eller kinesisk blomsterkål
7 dl vegetabilsk olie
75 g smuttede mandler
1 tsk salt
1 spsk farin
1 knsp stødt kanel
* Tilberedning
1. Del pak choi eller kinesisk blomsterkål i blade og skyl
dem grundigt.
Afdryppes og duppes tørre med køkkenrulle.
2. Bladene skæres i tynde strimler med en skarp kniv.
3. Varm olien i en forvarmet wok eller stor, tykbundet
pande, til den er næsten rygende.
4. Dæmp varmen og tilsæt bladene.
Steg dem i olien i 2-3 min, eller til de flyder i olien og
er sprøde.
5. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
6. Kom mandlerne i olien og steg dem i 30 sekunder.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på
køkkenrulle.
7. Rør salt, farin og kanel sammen og drys det over pak
choi-bladene.
8. Vend mandlerne i bladene.
9. Hæld retten op på et varmt fad og server med det samme.
Næringsindhold:
Kalorier 431. Sukker 179. Proteiner 9 g. Fedt 37 g.
Kulhydrater 17 g. Mættede fedtsyrer 4 g.
Kokkens tip
Sørg for, at bladene er helt tørre, inden de kommes i olien,
for ellers vil de sprutte. De bliver ikke sprøde, hvis de er våde, når de
kommer i olien.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.