Frokost. Forret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 25 min. Afkøles: ca ½ time. Let at lave. Mellem pris.
4-6 personer.
# Ingredienser
til Rissalat med rejer
Løse ris:
1 løg
½ dl olie
225 g langkornede ris (3 dl) aborio-ris
4½ dl hønsebouillon
½ tsk salt
Dressing:
¾ dl olie
2 spsk citronsaft
1 tsk dijonsennep salt og peber
Endvidere:
200 g pillede rejer (evt. frosne, optøede)
1 salatagurk
2 dl vand
salt
1 salathoved
1 lille radicchiosalathoved
1 bdt purløg
*
Sådan laves Rissalat med rejer
Løse ris:
Pil og hak løget.
Varm olien i en tykbundet gryde og svits løgene klare.
Tilsæt risen og bland godt.
Risene skal være blanke.
Hæld bouillon ved og krydr evt med salt.
Tænk på, at bouillonen kan være salt.
Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg 12 min.
Tag gryden fra varmen og lad risen stå 12 min. med låget på.
Dressing:
2. Bland olie, citronsaft og sennep. Krydr med salt og
peber.
3. Hæld dressingen over de varme ris og bland godt.
4. Skyl agurken og flæk den.
Skrab kernerne ud med en ske og skær agurken i skiver på ca
1 cm.
5. Bring letsaltet vand i kog.
Giv agurkeskiverne et opkog.
Lad dem dryppe af i en sigte og vend dem i risblandingen.
Lad den blive kold.
6. Skyl salathoved og radicchiosalat blad for blad.
Slyng dem tørre eller lad dem dryppe af på et viskestykke.
Snit salatbladene. Hak purløgen.
7. Hæld risene i en stor salatskål.
Tag lidt rejer og purløg fra til pynt.
Vend de resterende rejer, salaten og purløgen i.
Pynt med rejer, salat og purløg.
Tips: Server et godt brød til, fx Bondebrød, fransk, Fiberbrød, Flûtes eller Grovboller, Cranks.
Risene kan tilsættes safrantråde under indkogningen.
Se alle de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------