Logo

Pappardelle à la Waldorf

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pappardelle à la Waldorf 

Ingredienserne til den berømte waldorfsalat her i en pastaret! Her får du opskriften på en dejlig pasta med pappardelle, bladselleri, valnød, æble og fløde - Du får succes med denne opskrift  

Til 2 personer. 💖 Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 20 min.

 
# Ingredienser
200 g bladselleri
50 g valnøddekerner
1 rødt æble (ca 250 g)
1 citron, saft af
1 lille løg
250 g pappardelle
1 spsk olie
salt og peber
1 dl grønsagsbouillon
1 dl piskefløde
valnødder, hakkede

 
* Tilberedning
1. Bladselleri skylles, gøres i stand og høvles i lange strimler med en kartoffelskræller.
Valnøddekerner hakkes.
Æblet skylles, skæres i ottendedele, udkernes og skæres, derefter i ca 2 mm tynde skiver, som straks dryppes med 1 spsk citronsaft.
Løg hakkes groft.

 
2. Pappardelle koges i rigeligt letsaltet vand efter anvisning på pakken.
30 sekunder før pastaen er færdigkogt, hældes bladselleri-strimlerne i vandet, hvor de koger med et øjeblik.
Vandet hældes fra.
I mellemtiden varmes 1 spsk olie op på en pande, og løg og æblestykker svitses ved stærk varme i 2 minutter.
De krydres med salt og peber, før de tages op at panden.

 
3. Panden koges af med 1 dl grønsagsbouillon og 1 dl piskefløde.
Lad det hele koge ind ved stærk varme i 2-3 minutter.
Smag godt til med 1-2 spsk citronsaft, salt og peber.
Pastablandingen, æbler og løg varmes op i saucen et øjeblik.
Drys hakkede valnødder over.

 
Energi pr. portion: 21 g protein, 40 g fedt, 105 g kulhydrater = 868 kcal (3676 kJ)

 
INFO: Pappardelle (udtales: pappardella) er stor og bred pasta, der minder om fettuccine. Navnet stammer fra "pappare", at slubre. Den friske type er 2-3 cm bred og kan have krympede kanter. Pappardelle lavet af tøræg, har til gengæld lige sider. Frisk papperdelle kan findes i køledisken hos de fleste velassorterede supermarkeder.

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.748 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her