Den bedste bønnespiresalat med aspargessnitter, sukkerærter, gulerod, citronsaft og skal, cremefraiche og
finthakket dild. Det er bare godt. 💘
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 15 min. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
250 g bønnespirer
250 g aspargessnitter
150-200 g sukkerærter (suger snaps) eller alm grønne ærter
1 gulerod, i fine
skiver
1 bæger cremefraiche
18% (175 ml)
citronsaft
1 tsk reven
citronskal
salt, peber
1 bdt dild
* Fremgangsmåde
1. Skyl
bønnespirerne og lad dem dryppe godt af.
Bland bønnespirer,
asparges, gulerod og ærter.
2. Rør cremefraiche
sammen med citronsaft og reven citronskal.
Krydr med salt og peber.
Hæld
cremefraiche-dressingen over salaten. Pynt evt. med dild.
Bønnespirer
Det er nemt at dyrke
sine egne bønnespirer, det kan gøres året rundt i din eget køkken.
Køb grønne
sojabønner til spiring. De fås hos købmænd og i supermarkeder, hos
materialister og i helsekostforretninger. Skyl bønnerne, læg dem i en skål, overhæld
dem med lunkent vand, dæk med et fugtigt viskestykke og stil dem mørkt 1 døgn.
Hæld vandet fra, skyl bønnerne i en sigte og kom dem atter i skålen, men uden
vand.
Dæk med et fugtigt
viskestykke og stil dem mørkt.
Skyl bønnerne morgen
og aften, fjern de løse skaldele.
Efter en lille uges
tid er bønnerne spiret færdig.
1 dl bønner giver ½-¾
liter lækre, sprøde bønnespirer.
Se alle de bedste opskrifter med Salater
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------