Denne kartoffelæggekage kan fås i barer og cafeer over hele
Spanien. Hver egn har sin egen variation af retten. Dette er originalversionen;
den er så enkel, at den ligefrem kan synes kedelig, men vent, til du sætter
tænderne i den!
Forberedelsestid 15 min. + 25 min. hviletid Tilberedning 25 min. Let. Til 4-6 pers.
# Ingredienser
1¼ dl olie
3-4 mellemstore kartofler, skrællet og skåret i 1 cm tern
1 stort løg, i tynde skiver
8 æg
salt og peber
* Tilberedning
1. Olien opvarmes på en 20 cm ildfast stegepande.
Kartoffelternene tilsættes og sauteres ved svag varme i ca.
7 min. De skal ikke tage farve.
2. Tilsæt det skivede løg og steg videre i 7-8 min.
Løget skal ikke brunes, blot klares.
Der krydres med salt og peber.
Løg og kartoffeltern tages af panden, og den overskydende
olie hældes op i en lille skål.
Lad kartofler og løg køle af i en separat skål.
3. Æggene piskes sammen og krydres med salt og peber.
Æggemassen hældes over grønsagerne, og det hele røres godt
sammen.
Lad blandingen trække i 15 min.
Indstil ovnen på 200 °C.
4. 1 spsk af den allerede brugte olie opvarmes på panden.
Hæld æggeblandingen på panden og ryst panden, så massen
fordeles jævnt.
Lad æggekagen stege i et par min, inden panden tages af
blusset og stilles i ovnen.
Når tortillaen er fast i kanten (efter 4-6 min) og blød i
midten, tages panden ud af ovnen og stilles på blusset.
5. Løsn æggekagen let ved at ryste panden; hjælp fx også til
med en paletkniv.
Den lægges nu forsigtigt over på en tallerken.
Panden placeres med bunden i vejret over tallerkenen, og
tortillaen vendes hurtigt rundt. Undersiden skulle gerne være gylden og fast.
Sæt tortillaen tilbage på blusset i 2 min inden panden igen
stilles i ovnen.
Efter nogle få min er tortillaen gennembagt.
Lad den forsigtigt glide over på et opvarmet serveringsfad.
Tortillaen kan nu skæres i lagkagestykker med en skarp kniv.
Serveres varm eller lun.
Kokketips Tortillaen kan få et ekstra pift ved at
tilsætte lidt ristede bacontern eller nogle skiver god pølse. Alternativt kan
man blande snittede, sauterede grønsager og/eller lidt revet ost i æggemassen.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.