Logo

Spinatpostej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spinatpostej 

 
Forret Frokost. Arbejdstid: 40 min. Ovntid: 40-45 min. Afkøles: 2-3 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 6-8 personer.

 
# Ingredienser til Spinatpostej
1 kg frisk spinat
1 bdt persille
6 æg
3 dl (piske)fløde
2½ dl rasp
lidt reven muskatnød
salt og peber
smør til formen
Blender eller foodprocessor
Postejform: 1½ l
*
Sådan laves Spinatpostej
1. Befri spinaten for rod, grove stilke og eventuelle visne blade.
Skyl spinaten grundigt i flere hold koldt vand.
Kom spinaten i en gryde med det vand, der hænger ved, og lad den dampe nogle min. under låg, til den falder sammen.
Hæld spinaten i en sigte og spul straks med koldt vand.
Tryk spinaten fri for væde.

 
2. Sæt ovnen på 200 °C og stil en bradepande halvt fyldt med vand på nederste ovnrille.

 
3. Skyl persillen og fjern grove stilke.

 
4. Kom spinat, persille, æg, fløde og rasp i blender eller foodprocessor.
Blend kort, blandingen skal netop blive ensartet.
Smag til med krydderier.

 
5. Smør postejformen og kom spinatblandingen i.
Bag den i vandbad i ovnen i ca 40 min.
Når postejen føles fast, er den færdig.

 
6. Lad spinatpostejen afkøle i formen, før den vendes ud og skæres i skiver.

 
Tips: Fin ledsager til fx en kold skive kogt, (røget) skinke eller hamburgerryg.
Velegnet som pålæg på brød, der ikke skal pakkes eller transporteres.
600 g frossen, optøet, hel spinat, knuget helt fri for væde, kan erstatte den friske.

 

Se alle de bedste opskrifter med Spinat

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.


Spinatpostej 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (11 stemmer)
Siden er blevet set 4.247 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her