Tilbehør. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca 15 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Rosengelé
5 dl fine, sammenpressede rosenblade
5 dl vand
1 tsk citronsyre
2 spsk geleringsmiddel
500 g sukker (ca 6 dl)
*
Sådan laves Rosengelé
1. Læg rosenbladene i en stor skål med koldt vand.
Skyl dem godt, gerne i flere hold vand, så smådyr og
urenheder fjernes.
2. Bring vand og citronsyre i kog i en gryde.
Undgå aluminium, som ætses af syren.
Kom rosenbladene i og kog dem under låg ca 15 min.
3. Si grydens indhold over en skål og lad det dryppe godt
af.
4. Kom saften i en gryde. Rør geleringsmidlet ud i lidt af
sukkeret og rør det i.
5. Giv rosensaften et opkog under omrøring, tag den fra
varmen, tilsæt resten af sukkeret og rør i saften, til sukkeret er opløst.
6. Lad gelémassen koge et minut, tag gryden fra varmen, skum
omhyggeligt og hæld geléen på rengjorte glas.
Bind glassene til, når geléen er helt kold, gerne dagen
efter.
Tips: Pluk roserne, lige før de afblomstrer.
Røde roser giver en smuk rød gelé, mens gule og orange roser
giver en gylden eller svagt orange gelé.
Pluk rosenbladene af blomsterbunden.
Roser, der har været sprøjtet, må ikke bruges til gelé.
En flækket vaniljestang kan koges med geléen.
Spis rosengelé på et stykke ristet brød eller sammen med
desserter.
Se alle de bedste opskrifter med Gelé
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------