Råstegte kartofler, Schweizer·kartofler
eller Anna-kartofler - er gode
som tilbehør til kød, fx kylling eller steaks. Her er 3 lette opskrifter til
dig
4-6 portioner.
Samlet tid: 30 min. Arbejdstid 10 min. Ikke fryseegnet.
Ens for alle tre
retter:
ALMINDELIGE RÅSTEGTE
KARTOFLER:
# Ingredienser
1 kg store skrællekartofler
ca. 6 spsk olie
salt, friskkværnet
peber
* Tilberedning
Skræl kartoflerne og
skær dem i stave eller 3 mm skiver.
Tør kartoflerne i et
viskestykke.
Varm olien på en
tykbundet pande.
Læg kartoflerne på
panden.
Brun dem ved kraftig
varme 2 minutter.
Vend hele tiden
kartoflerne.
Dæmp varmen og drys
krydderier over.
Videresteg kartoflerne 15-20 minutter, indtil de er møre.
Vend dem ofte.
Skru op for varmen
mod slutningen af stegetiden, så kartoflerne bliver gyldne og sprøde.
Servering: Virker
kartoflerne fedtede, kan de lægges et øjeblik på fedtsugende papir inden
anretningen.
Kan evt. drysses med
hakket persille.
RÅSTEGTE
SCHWEIZER·KARTOFLER
# Ingredienser
750 g kartofler
3 spsk revet løg
ca. 1 tsk salt
friskkværnet peber
3-4 spsk olie
* Tilberedning
Skræl kartoflerne og
løg.
Riv begge dele på
den grove side af råkostjernet.
Læg de revne
kartofler på et viskestykke og tryk væden af.
Varm olien på en
tykbundet pande.
Bred kartoffel/løg
blandingen ud over panden.
Drys salt og peber over.
Dæmp varmen efter 1
minut.
Dæk panden med et
låg.
Steg kartoflerne ca. 10 minutter.
Løsn kartoffelkagen
med en paletkniv.
Vend den på panden.
Tilsæt eventuelt
lidt mere olie.
Videresteg kartoflerne på den anden side indtil de er møre og gyldne.
Anret
schweizerkartofler på et varmt fad og server dem omgående.
ANNA-KARTOFLER
# Ingredienser
750 g kartofler
salt, friskkværnet
peber
50-75 g smør
* Tilberedning
Skræl kartoflerne.
Høvl dem i tynde
skiver på en agurkehøvl.
Læg dem på et
viskestykke og tryk væden af.
Smelt smørret.
Hæld lidt på en ikke
for stor tykbundet pande.
Læg
kartoffelskiverne tæt, taglagt sammen på panden.
Drys salt og peber
over og dryp med lidt smør.
Læg atter kartoffelskiver over, krydderier, smør osv. indtil panden er fuld.
Dæk panden med låg.
Steg kartoflerne ved
ikke for kraftig varme.
Løsn dem af og til
fra bunden med en paletkniv.
Kartoflerne er møre
på 20-25 minutter.
Vend kartoflerne ud
på serveringsfadet, så den gyldne, sprøde side kommer opad.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.
Se alle opskrifter med kartofler HER