Klösse er noget, de fleste danskere går uden om. Men prøv at købe færdigblandet kartoffelmos-pulver. Denne her opskrift er pragtfuld
Til 4 personer. Tilberedning:
35 min. (plus trækketid)
# Ingredienser
½ bundt bredbladet persille
1 pakke kartoffelmospulver
1 citron (økologisk)
3 tsk korianderfrø
6 spsk smør
12 spsk rasp
salt og peber
* Tilberedning
1. Persille hakkes fint.
1 pakke pulver til Kartoffelmos til røres sammen med vandet
efter anvisning på pakken.
Persillen røres i på nær 1 spsk, og dejen hviler lidt.
Derpå formes med fugtige hænder ca 12 Klösse, der kommes i
kogende, letsaltet vand, hvor de skal have et kort opkog.
Skru derefter ned for varmen og lad Klössene stå og trække i
15-20 min, indtil de er færdige.
2. Riv skallen af 1 citron.
3 tsk korianderfrø stødes i morteren.
6 spsk smør smeltes.
12 spsk rasp blandes med koriander og steges sprødt i
smørret.
Krydr med salt og peber.
1 spsk persille og citronskal tilsættes.
Lad Klössene dryppe af og vend dem grundigt i den varme
rasp.
Energi pr. portion: 7 g protein, 20 g fedt, 54 g kulh.425
kcal (1777 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
INFO: Klösse, Knödel eller Klöße er kogte dumplings, der
ofte findes i Centraleuropa og østeuropæisk køkken. De centraleuropæiske lande,
hvor deres variant af Knödel er populær, inkluderer Østrig, Tyskland, Ungarn,
Polen, Serbien, Kroatien, Slovenien, Slovakiet og Den Tjekkiske Republik.