Tilbehør Frokost. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 60-70 min. Gratinering: ca 20 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Kartofler med souffléfyld
2 store bagekartofler
30 g smør
½ dl (piske)fløde
1 æg
salt og peber
Ovnfast fad
*
Sådan laves Kartofler med souffléfyld
1. Sæt ovnen på 200 °C.
2. Skrub kartoflerne rene, tør dem og læg dem i et ovnfast
fad eller på en bageplade.
Bag dem l ovnen 60-70 min.
Mærk med en kødnål, om de er møre.
3. Tag kartoflerne ud af ovnen og dæmp varmen til 180 °C.
4. Skær kartoflerne midt igennem på den lange led. Brug en
skarp kniv.
Udhul kartoffelhalvdelene forsigtigt, bedst med en teske.
5. Pres hurtigt kartoffel-indmaden gennem en sigte og pisk
smørret og fløden i, mens puréen er varm.
6. Del ægget og rør æggeblommen i kartoffelmosen.
Smag til med salt og peber.
7. Pisk æggehviden stiv og vend den i.
8. Fordel mosen i de udhulede kartofler og sæt dem i ovnen
på midterrillen ca 20 min, til overfladen er gylden.
Tips: Godt tilbehør til næsten alt.
Mosen kan tilsættes 1 spsk reven grana, emmentaler eller
gruyere ost.
Kartoffelmosen kan også tilsættes finthakkede krydderurter
efter smag, en eller flere, blot de passer til den ret, de skal ledsage.
Som let frokostret kan mosen tilsættes små tern af kogt
skinke.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------