Syltning Syltetøj. Arbejdstid: 40 min. Kogetid: 20 min. Middelsvær at lave. Lav pris.
# Ingredienser
til Gulerodsmarmelade:
750 g gulerødder
150 g tørrede abrikoser
3 dl vand
½ tsk citronsyre
400 g sukker (4¾ dl)
4 usprøjtede citroner
1 tsk geleringsmiddel
konserveringsvæske
Sylteglas
*
Sådan laves Gulerodsmarmelade:
1. Skræl gulerødderne og riv dem.
Hak abrikoserne fint med en skarp kniv.
Kom gulerødder og abrikoser i en gryde sammen med vand og
citronsyre.
2. Kog det i 10 min. for svag varme under låg.
Tilsæt sukkeret og lad marmeladen koge, til det er helt
opløst.
3. Riv skallen af 2 citroner.
Pres saften af alle citronerne. Kom skal og saft i
marmeladen.
Lad den koge yderligere 5 min.
4. Rør geleringsmidlet ud i 1 spsk sukker, kom det i
marmeladen og lad den koge yderligere et par min.
Tag gryden fra varmen og rør konserveringsvæsken i efter
anvisningen på emballagen.
5. Hæld marmeladen på rene, skoldede glas og luk straks.
Tips: Abrikoserne kan udelades, men så må
gulerodsmængden øges tilsvarende og sukkermængden øges lidt.
Holdbarhed: 6 måneder.
Se flere opskrifter
med Gulerod
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------