En gratin behøver ikke indeholde mængder af fedt og kalorier for at være god. Det er denne dejlige cremede gratin et godt bevis på.
Drys gerne med hakkede nødder eller ristede frø, så bliver
gratinen ekstra næringsrig.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 25 min. 4 portioner
# Ingredienser
500 g kartofler
750 g gulerødder
2 bundter basilikum
125 g
mozzarella ost
1 dl cremefraiche
18%
1 tsk salt
sort peber
reven muskatnød
½-l tsk smør eller margarine til fadet
* Tilberedning
1. Skrub kartoflerne godt og læg dem i en gryde.
Dæk dem med vand.
Bring i kog, skru ned og lad dem koge i ca. 20 min.
2. Skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver.
Læg dem i kogende vand og blancher i ca. 2 min.
Skyl dem straks i koldt vand, så de beholder deres
fine farve. Lad dem dryppe af i en si.
3. Skyl basilikummen, ryst den tør og nip bladene af.
Striml bladene fint.
Lad mozzarellaen dryppe af, riv den groft og bland
½ dl af osten med cremefraiche.
Krydr med halvdelen af salt og peber, samt lidt reven
muskatnød.
4. Varm ovnen til 200 °C.
Hæld vandet fra kartoflerne og skyl dem med koldt vand.
Pil dem og skær dem i skiver.
5. Smør et ovnfast fad.
Læg gulerods- og kartoffelskiver lagvis i fadet,
Drys basilikum, lidt salt og peber samt muskat mellem
lagene.
6. Hæld oste blandingen over og drys resten af mozzarellaen
over gratinen. Bag i ovnen i ca. 20 min.
Gulerods- og kartoffelgratin:
Pr. portion: Energi: Kcal 296 = kj 1243
Kulhydrat 38 g Protein 9 g Fedt 12 g (36%) Fibre 6 g
Tips:
Drys basilikum jævnt mellem gulerods- og
kartoffelskiverne, så urtesmagen trænger
igennem hele gratinen.
Alternativ: Velsmagende og lækker,
men noget mere kalorierig bliver gratinen,
hvis man stikker 150 g salamiskiver mellem
gulerødder og kartofler.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..