Få en nem opskrift på et lækkert cremet tilbehør med små perleløg, krydret med rasp og frisk salvie. Passer til næsten alt - vi anbefaler de cremede perleløg HER
Giver 4 portioner
# Ingredienser
285 g perleløg
30 g smør eller margarine
20 g hvedemel
25 cl fløde
1 knsp salt
1 knsp knust sort peber
40 g rasp
Røde løg i skiver og
frisk salvie til pyntning
* Fremgangsmåde
1. For at skrælle løgene
nemt, blancheres de først.
For at blanchere løg,
bringes 1 l vand i kog i en 2-liters kasserolle over høj varme.
Smid løgene i det kogende
vand; kog i 2 min.
Hæld vandet fra og kom
straks løgene ned i en skål med koldt vand for at stoppe kogningen.
2. Skær stilken s ende
fra 1 løg; pres løget mellem tommelfingeren og pegefingeren for at løsne skrællen.
Fjern skrællen; smid den ud.
Gentag med resterende
løg.
3. Placer de skrællede
løg i den samme kasserolle med 1,5 cm vand; læg låg på.
Bring det i kog over høj varme; skru ned på lav-mellem varme.
Lad det simre i 15 til
20 min indtil de er gaffel-møre.
Lad dem afdryppe; sættes til side.
4. For at lave cremesauce,
smeltes smørret i en lille kasserolle over mellem varme.
Pisk melet i med et piskeris.
Varm op indtil blandingen
bobler. Pisk fløden i.
Kog indtil blandingen bliver tykkere, pisk konstant.
Tilsæt salt og peber.
Tilsæt de kogte løg.
Når de er helt dækkede,
flyttes de cremede løg til en varm serveringsskål.
Strø med rasp. Pynt hvis det ønskes. Serveres straks.
Trin 1: Blancher løgene.
Trin 2: Pres løgene for
at løsne skrællen.
Trin 4: Pisk cremesaucen.
INFO: Løg er tilgængelige
hele året.
Perleløg (umodne tørre løg) har højsæson i efteråret og vinteren og søde løg har
højsæson i sensommeren og efteråret. Se efter faste, velformede løg med tør skræl.
Undgå sodplettede og spirende løg. Nye løg skal være sprøde og mere med frisk top
og et halsstykke i mellemstørrelse. Opbevar løg på et køligt, mørkt og tørt sted
i op til en måned, helst et sted hvor luft kan cirkulere omkring dem. Løg kan afgive
lugt i køleskabet, som kan have effekt på andre varers aroma.
Nye løg opbevares i en plasticpose i køleskabet i op til 1 uge.
Se alle de bedste opskrifter med Perleløg
Se alle de bedste opskrifter med Løg
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen
med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med
Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------