Der skal kun få ingredienser til at lave en lækker pastaret.
Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk
med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 20 min. Tilberedningstid: 35 min.
Kuverter: 4
# Ingredienser
5 dl makaroni
60 g smør
0,8 dl hvedemel
3,7 dl mælk
2,5 dl fløde
2 tsk grovkornet sennep
friskkværnet sort peber efter smag
1 lille peberfrugt, skåret i terninger
2 forårsløg, skåret i skiver
680 g hele asparges (fra dåse)
425 g tun i vand (fra dåse)
1,8 dl revet ost
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 180 °C.
Pensl et 20 x 30 x 6 cm ildfast fad med smeltet smør.
Kog makaronien i rigeligt vand, indtil den er mør.
Lad den dryppe af og stil den til side.
2. Varm smørret i en lille gryde.
Tilsæt melet og rør i det ved lav varme, indtil
melblandingen er let gylden.
Tag det af varmen.
Tilsæt gradvist mælken under konstant omrøring, indtil det
er jævnt.
Tilsæt fløde, sennep og sort peber.
Stil det over på varmen igen, indtil blandingen er jævnet.
3. Tilsæt peberfrugt og forårsløg i saucen.
Lad aspargesene dryppe af og skær dem i 3 cm stykker.
Gem 12 hele asparges til pynt.
Lad tunen dryppe af og knus i mindre stykker med en gaffel.
Tilsæt sauce og asparges til makaronien og bland godt.
4. Øs blandingen op i det ildfaste fad og bag den i 20 min,
indtil osten er blevet gylden.
Prøv sammen med:
Forret: Løgsuppe med squash
Dessert: Kompot af tørret
frugt
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.