Logo

Svinekød i ingefærsauce - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svinekød i ingefærsauce - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
Nakkefilet gør et retten til hverdagsmåltid med varme kogte nudler. Denne opskrift omfatter champignon, skalotteløg og en velsmagende ingefærsauce.
Til 6-8 personer

 
# Ingredienser
300 g pak-choi (asiatisk kåltype)
25 g smør
20 skalotteløg i halve (ca. 300 g)
50 g smør
1,2 kg nakkefilet i store tern (ca. 4 x 6 cm)
1 dl vand
3 spsk frisk, fintrevet ingefær
1 hel kanel
2 spsk honning
1 spsk groft salt
friskkværnet peber
450 g markchampignon i halve
½ liter Karoline's GrundSauce eller gør det selv opskrift

 
Nudler:
600 g tørrede ægnudler
3 liter vand
1 spsk groft salt
100 g saltede pistacienøddekerner

 
Pynt: fintrevet limeskal
Drikkevarer: hvidvin - gewurztraminer fra Alsace

 
* Tilberedning
Skær ribberne ud af kålbladene.
Skær ribberne i ca. 3 cm lange stykker og den grønne bladdel i tynde strimler.
Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Steg løgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 7 min. Tag løgene op.

 
Lad smørret blive gyldent i stegegryden og brun halvdelen af kødet i ca. 2 min.
Tag det op og brun resten af kødet.
Kom alt kødet tilbage i gryden.
Tilsæt vand, ingefær, kanel, honning, salt og peber.
Kog retten ved jævn varme og under låg i ca. 45 min. Rør af og til.
Vend løg og pak-choi-ribberne i retten sammen med champignon og grundsauce.
Bring retten i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 3 min.
Fjern kanelstangen og smag til.

 
Nudler: Kom imens nudlerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt.
Efter ca. 1 min, under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde.
Lad dem dryppe af i en sigte.

 
Ved serveringen: Kom de nykogte nudler i 2 store, varme skåle.
Fordel herover svinekød med ingefærsauce, pistacienøddekerner og
til sidst de tyndtstrimlede pak-choi-blade,

 
Tips: I stedet for nudler kan man anvende kogte ris.
Server risene i skåle ved siden af.
I stedet for pak-choi kan man anvende kinakål.

 
Se de bedste opskrifter med Nakkefilet

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.937 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her