Lækre, urtemarinerede champignoner og saftige, ristede peberfrugter, bliver en fristende appetitvækker, eller en god let frokost.
Tilberedning 20 min + marinering. 4 portioner
#Ingredienser
1 fed hvidløg
200 g champignoner eller karljohansvampe
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 rødløg
1 dl italiensk fedtfri dressing
1 tsk tørret basilikum
½ tsk tørret oregano
½ tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
1 dl sorte oliven uden sten
romainesalat blade
* Tilberedning
1. Pil og hak hvidløget.
Gør svampene i stand og skær dem i skiver.
Skyl peberfrugterne, flæk dem og rist dem under grillen (se
Tips).
Striml peberfrugterne fint.
Pil løget og skær det i tynde skiver.
2. Bland den italienske dressing med hvidløg, basilikum,
oregano,
salt og sort peber i en skål.
Bland det godt.
3. Vend svampe, peberfrugt, løg og oliven i dressingen.
Bland så alle ingredienser dækkes af dressingen.
4. Dæk med plastfolie og stil i køleskabet mindst 30 min og
højst 1 dag.
5. Læg blade af romainesalaten på fire tallerkener og
fordel svampeblandingen ovenpå.
SERVERINGSFORSLAG
Det ser smukt ud, hvis du pynter salaten med friske urter.
Anret salaten på et fad og stik blade af bredbladet persille,
eller basilikum langs med kanten.
Tips:
Grill peberfrugten i ovnen, til skallen er sort og
forkullet, ca 10 min.
Læg dem i en plastpose eller dåse i 10 min og
træk så forsigtigt skallen af.
Det passer fint at servere salaten som en lille frokostret
eller forret på skiver af hvidt brød. Brødet absorberer den
gode dressing.
Pr. portion: Energi: Kcal 81 = kj 340
Kulhydrat 6 g Protein 3 g Fedt 5 g (55%) Fibre 3 g
• Basilikum og oregano giver meget smag, men ingen kalorier.
• Peberfrugt indeholder meget C-vitamin.
Se alle de bedste opskrifter med Salater og med Dressinger
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.