Selleri passer til næsten alt. Her i en dejlig stuvning med rejer.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 25 min. Kogetid: ca 10 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
1 lille selleri
eller ½ stor
2 skalotteløg
25 g smør eller
margarine
1 spsk hvedemel
1½ dl sellerivand
1 dl fløde
1 æggeblomme
citronsaft
salt, peber
200 g rejer
1 bdt persille
* Fremgangsmåde
1. Skræl sellerien
og skær den i små terninger.
Kom terningerne i
kogende, letsaltet vand og lad dem koge ca 10 min.
Hæld vandet fra og
gem det.
2. Pil løgene og hak
dem fint.
Smelt fedtstoffet og lad løgene snurre heri uden at tage farve.
Rør melet i og spæd
med sellerivand.
Lad saucen koge igennem.
3. Pisk æggeblomme
og fløde sammen.
Pisk lidt af den
varme sauce i og hæld det tilbage i gryden.
Varm saucen til kogepunktet.
Den må ikke koge.
Smag til med
citronsaft, salt og hvid peber.
4. Varm
selleriterninger og rejer i saucen.
Drys med persille
ved serveringen.
Giv brød eller flute
til.
Se alle de bedste opskrifter med Selleri
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------