Grønsager er sund mad,
som vi burde spise noget mere af. Her er en god gryde uden kød. Det kan bruges med
en tomatsalat til - eller som tilbehør sammen med kold skinke eller en rest kød.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca ½ time. Ikke særlig fryseegnet
# Ingredienser
500 g frisk hel
spinat eller
250 g frossen hel
spinat
20 g smør/margarine
1 blomkålshoved
3 dl bouillon (af
terning)
1 spsk maizenamel
1 dl fløde
50 g reven ost
muskatnød
* Fremgangsmåde
1. Skyl den friske
spinat (den frosne skal være næsten optøet).
Svits den i smør i en gryde.
2. Skær stokken af
blomkålen og del den i små buketter.
3. Hæld bouillon i
gryden og bring den i kog.
Læg blomkålen i og
lad den koge i 5 min.
4. Rør maizenamelet
ud i fløden, der røres i bouillonen.
Lad saucen koge et
øjeblik, til den jævner.
5. Rør forsigtigt
osten i retten og smag den til med lidt reven muskatnød.
6. Server grovbrød
til og server retten med en tomatsalat til - eller sammen med kold skinke eller
en rest kød.