Spinat er en hurtigtvoksende bladgrønsag, kendt af de fleste. Oprindelsen menes at være Kaukasus, Iran og Afghanistan. Nu dyrkes den over det meste af kloden.
Spinat skal skylles koldt og godt, nippes for grove stilke
og befries for visne blade. Den kan spises rå, dampet eller stuvet eller som
del af en ret med andet grønt, kød eller fisk. Det skal understreges, at mad
med spinat ikke må gemmes eller opvarmes. Bladenes indhold af nitrat kan
omdannes til (giftig) nitrit, der kan give omgående kvaler og i øvrigt er under
mistanke i forbindelse med fremkaldelse af kræft.
Spinat skal være så frisk som mulig. Den skal strutte og
knitre. Sorterne varierer lidt fra land til land. Dansk spinat har sartere
blade end fx italiensk, der har lidt grovere og langt mere robuste blade.
Spinat fås også dybfrossen, hel bladet eller hakket.
Kan fryses. Holdbarhed: 6 måneder.
Se de bedste opskrifter med Spinat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------