Slikærter er friske grønne bælgfrugter, som du kan spise hele. De stammer fra et kryds mellem ærter og sukkerærter. Slikærter smager også sødere end sukkerærter i forhold til ærter, dermed navnet.
Slikærter eller sukkerærter, har en frisk og sød smag med en sprød bid.
Slikærter og sukkerærter bliver ofte forvekslet med hinanden. Du kan se forskellen
mellem sukkerærter og slikærter hovedsagelig i deres form: sukkerærter er flade
og slikærter er konvekse. Smagen er også anderledes, slikærter er sødere og sukkerærter
har en mild og raffineret smag.
Formentlig kommer slikærter oprindeligt fra
Asien. Vores slikærter kommer hovedsagelig fra Kenya, Zimbabwe, Guatemala og Etiopien.
* Tilberedning
Vask slikærterne før brug og skær enderne af.
Træk i den kødfulde tråd, der løber langs sømmet. Du kan koge slikærter, wok, stege
eller dampe dem, eller blancher dem for at bruge dem i salater. I modsætning til
sukkerærter kan du spise slikærter rå.
Opbevar slikærter i køleskabet, i en åben pose
eller i en lukket pose med huller. De kan opbevares i et par dage.
Tips: Brug slikærter rå i en velsmagende salat!
Slikærter - se også Grønærter.
Se de bedste opskrifter med Slikærter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------