Forret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 8-10 min. Gratinering: 6-8 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Skorzonerrødder, gratinerede
750 g skorzonerrødder
200 g røget skinke
1 spsk eddike pr. l vand
1 tsk salt
Ostesauce:
25 g smør
2 spsk hvedemel
2 dl fløde
1 dl kogevand fra skorzonerrødderne
75 g friskreven ost (grana eller emmentaler)
salt og hvid peber
Ovnfast fad
*
Sådan laves Skorzonerrødder, gratinerede
1. Skræl skorzonerrødderne, skær dem i 4-5 cm lange stykker
og læg dem i eddikevand efterhånden for at undgå misfarvning.
2. Bring letsaltet vand i kog og læg de afdryppede
skorzonerrødder i.
Lad dem koge ved svag varme under låg 8-10 min., afhængig af
tykkelsen.
3. Hæld skorzonerrødderne til afdrypning i en sigte over en
skål og gem 1 dl af kogevandet.
Sæt ovnen på 225 °C.
4. Smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt melet under
omrøring.
Kom fløden og 1 dl skorzonerrod-vand i lidt ad gangen og rør
saucen glat.
Lad den koge igennem for svag varme nogle min.
5. Tag gryden fra varmen og rør osten i.
Smag til med salt og peber, men vær varsom med saltet, fordi
både ost og skinke er salte.
6. Skær skinken i fine strimler.
Kom skorzonerrødder og skinke i et ovnfast fad og hæld saucen
over.
7. Sæt fadet i ovnen og gratinér i 6-8 min., eller 2-3 min.
under grill, til saucen er svagt gylden og har lidt mørkere pletter
(»fregner«).
Server straks med Flûtes til.
Tips: Skinken kan erstattes af hamburgerryg,
kyllingekød eller evt brisler.
Svitsede champignoner eller andre grønsager kan blandes med
skorzonerrødderne.
Se alle de bedste opskrifter med Skorzonerrod
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------