Den italienske
grønne sauce af syltede agurker, hvidløg, basilikum, kørvel og persille passer
perfekt til hurtigstegt kød - Du får succes med denne opskrift
Til 2 personer 💖
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 35 min.
# Ingredienser
1 æg
1 bundt basilikum
1 bundt bredbladet
persille
½ bundt kørvel
50 g syltede agurker
2 skalotteløg
4 små hvidløgsfed
1 spsk kapers (uden
lage)
7-8 spsk olie
1 spsk citronsaft
salt og peber
1 spsk olie
2 rumpsteaks (a 200
g) se info nedenfor
2 stilke rosmarin
2 laurbærblade
* Tilberedning
1. Ægget hårdkoges, afkøles, pilles og hakkes.
Basilikum, persille
og kørvel nippes af stilkene, og bladene hakkes fint.
Syltet agurk,
skalotteløgene og 2 fed hvidløg skæres i meget fine terninger.
Kapers hakkes.
2. Det hele blandes i en skål med olien og
citronsaften og krydres med salt og peber.
3. Olien varmes op på en pande.
Rumpsteaks krydres
med salt og peber.
De steges i varm
olie med rosmarin, laurbærbladene og 2 fed hvidløg i 4-5 minutter på hver side.
De pakkes ind i alufolie og hviler i 2 minutter.
Serveres med salsa
verde.
Energi pr. portion:
50 g protein, 52 g fedt, 6 g kulhydrater = 693 kcal (2906 kJ)
KRYDDERURTESAUCE MED
CREMEFRAICHE
Hvis du ønsker en
lidt mere cremet sauce til rumpsteaks, erstatter du olien i salsa verden med
cremefraiche (18%).
INFO:
Rumpsteak er en stor bøf, skåret af tyksteg, cuvette og
culotte, hvilket vil sige, at du faktisk kan få en bøf, der vejer op til et
kilo eller to mindre af et halvt kilo hver.
Den er faktisk skåret af bagfjerdingen, men det er en bøf,
og den skal steges som en bøf.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.